Σπετσοφάι ή σπετζοφάι Πηλιορείτικο

Η γιαγιά μου δεν ήξερε ότι το λένε σπετσοφάι και το έλεγε λουκάνικα με πιπεριές, κοκκινιστά στο τηγάνι.
Απαραίτητα τα συνόδευε με ρύζι άσπρο σπυρωτό, που γινόταν κόκκινο από τη σάλτσα και πάντα είχε στο τραπέζι, κατακόκκινο κρασί απ᾿ το δικό μας.

Υλικά
• ½ κιλό λουκάνικα χωριάτικα
• 2 πιπεριές πράσινες
• 3 πιπεριές κέρατο
• 1 πορτοκαλί πιπεριά
• 1 κίτρινη πιπεριά
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 2 πιπεριές Φλωρίνης
• 1 μελιτζάνα
• 3 μεγάλες ντομάτες ώριμες (περίπου 1 κιλό)
• 1 κρεμμύδι
• ½ κούπα λάδι
• 1 κούπα κόκκινο κρασί
• λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα λαχανικά μας.
Κόβουμε το κρεμμύδι, τη μελιτζάνα και τις πιπεριές σε λωρίδες.
Τρίβουμε στον τρίφτη ή στο μούλτι τις δυο ντομάτες και την τρίτη την κόβουμε σε καρεδάκια.

 

Έπειτα πλένουμε και κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρές φέτες.
Σε βαθύ τηγάνι ή πλασωτέ κατσαρόλα, βάζουμε το κρεμμύδι, τη μελιτζάνα, τις πιπεριές, τα λουκάνικα, τα περιχύνουμε με το λάδι και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά και να γυαλίσουν.


 

Τα σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε τις ντομάτες, το μπούκοβο και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε το φαγητό, μισοσκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15' περίπου, ώσπου να χυλώσει η σάλτσα του και να βράσουν τα λαχανικά. (Αν χρειαστεί νερό, προσθέτουμε).

Τα σερβίρουμε σαν ορεκτικό κρασομεζέ, ή τα συνοδεύουμε με ρυζάκι και απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις !!!!!!!!!
πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Αρωμα Ελλαδας © 2013. All Rights Reserved. Powered by M.P
Top