Υλικά: 
μακαρόνια Νο 5
½ κιλό κιμά
2 αβγά
σάλτσα ντομάτας
5-6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 λιτρο γάλα
1 φύλλο δάφνη
μοσχοκάρυδο
αλάτι -πιπέρι

Εκτέλεση: 

Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.

Αφού βράσουν τα στραγγίζετε και ανακατεύετε μέσα σε αυτά ένα αβγό.

Σ΄ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε τον κιμά να σοταριστεί και στην συνέχεια να βράσει με την σάλτσα ντομάτας και το φύλλο δάφνης. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα ταψί βάζετε μια στρώση μακαρόνια, το μείγμα του κιμά και μια δεύτερη στρώση κιμά. Από πάνω απλώνετε την μπεσαμέλ.

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το αλεύρι και όσο γάλα σηκώσει. Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε αλάτι και μια κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο.

Όταν κατεβάσουμε την μπεσαμέλ από την εστία της φωτιάς, ανακατεύουμε μέσα ένα αβγό.

Ψήνουμε το παστίτσιο στους 180 βαθμούς.

Σημείωση: Αν θέλουμε, μέσα στο μείγμα του κιμά σπάζουμε λίγο τυρί φέτα.

1 σχόλια:

 
Αρωμα Ελλαδας © 2013. All Rights Reserved. Powered by M.P
Top